Telefon: +0745485625 Email: office@codetechglobal.com

Elemente de design pentru un blog care să capteze atenția

Elemente de design pentru un blog care să capteze atenția

Un blog poate fi în esență un jurnal online afișat în ordine cronologică inversă, dar este, de asemenea, un site web care necesită aceeași atenție pentru detalii pe care orice alt site web le solicită. De asemenea, necesită aceleași
elemente de design ca un site web obișnuit, care nu funcționează și ca blog.

Bloggerii au decizii de luat cu privire la elementele de design ale blogului, cum ar fi culorile și aspectul, fonturile și includerea reclamelor. Deși multe programe software blog oferă o varietate de șabloane care fac ca proiectarea unui blog să fie destul de simplă, blogurile pot fi, de asemenea, personalizate de către bloggeri care dețin unele abilități de programare. Acest articol va discuta unele dintre considerentele de bază de design pe care le
întâlnesc bloggerii.

“Success is the result of perfection, hard work, learning from failure, loyalty, and persistence”

Colin Powell

Culorile și aspectul blogului

Culorile și aspectul unui blog sunt una dintre cele mai evidente considerente de design pe care bloggerii trebuie să le ia în considerare atunci când pornesc sau re-proiectează blogul lor. Bloggerii pot folosi un fundal de culori solide,
blocuri de culori diferite pe fundal, imagini sau texturi în fundal.

Aceste elemente de fundal pot fi de orice culoare. Cu toate acestea, bloggerii care iau în considerare culorile pe care trebuie să le utilizeze în blogul lor ar trebui să utilizeze culori care vor fi atrăgătoare din punct de vedere estetic pentru majoritatea vizitatorilor blogului.

Acest lucru este important, deoarece de exemplu utilizarea de culori stralucitoare care sunt dure la ochi poate duce la diminuarea traficului pe blog.

Dispunerea elementelor blogului ar trebui să fie luată în considerare cu atenție de blogger. Blogul ar trebui să fie aranjat într-un mod atractiv pentru vizitatorii blogului, să se potrivească subiectului blogului și să fie prezentat într-o manieră logică, care să fie ușor de urmărit de vizitatori. Din nou, acest lucru este important, deoarece nefolosirea unei platforme care îndeplinește aceste criterii poate duce la faptul că vizitatorii blogului aleg să nu mai viziteze blogul, deoarece aspectul este confuz sau neatrăgător.

Fonturi utilizate într-un blog

Bloggerii au la dispoziție o serie de opțiuni atunci când selectează fonturi pe care să le folosească în blogul lor. Aceste opțiuni includ fontul ales, dimensiunea textului și culoarea textului. Bloggerii ar trebui să ia în considerare alegerea unui font care funcționează bine cu designul general al aspectului blogului și se potrivește subiectului blogului, dar este și un font care este obișnuit. Acest lucru este important, deoarece vizitatorii blogului pot avea probleme la vizualizarea fontului, dacă bloggerul selectează un font unic care nu este comun.

Dimensiunea și culorile textului trebuie, de asemenea, să fie luate în considerare cu atenție. Aceste elemente sunt importante în primul rând pentru lizibilitate. Dimensiunea textului trebuie setată astfel încât membrii publicului țintă să poată citi cu ușurință textul. De exemplu, un blogger cu persoanele în vârstă ca public țintă poate opta pentru utilizarea unui text cu dimensiuni puțin mai mari decât de obicei. Culorile utilizate pentru text ar trebui să fie, de asemenea, selectate pentru a îmbunătăți lizibilitatea. Un mod de a face acest lucru este de a selecta culori care sunt atrăgătoare pentru ochi, dar, de asemenea, contrast cu culoarea de fundal.

Includerea reclamelor într-un blog

Bloggerii trebuie să ia în considerare și includerea de reclame atunci când își proiectează blogurile.. Odată ce această decizie este luată, bloggerii care optează pentru a include reclame trebuie să ia în considerare cu atenție cum și unde doresc să afișeze aceste reclame. Reclamele pot fi afișate în diverse locații de pe blog și pot fi
proiectate pentru a fi discrete sau evidente în funcție de preferințele bloggerului. Reclamele pot fi, de asemenea, o varietate de dimensiuni și forme și sunt personalizabile în mai multe moduri.

Leave a Reply